FONTOS ADATOK

Termékleírás:

Világos színű, diszperziós ragasztó parafalapok, tekercses parafa falburkolatok és parafából készült alátéttapéták függőleges felületre (falra) ragasztásra. Alkalmazása csak beltérben és nedvszívó felületre javasolt.


Termékjellemzők

Ragasztható anyagok:

  • Parafa lapok
  • Parafából készült alátéttapéták
  • Tekercses parafa falburkolatok függőleges felületekre

Kiszerelés:

  • Műanyag vödör 1kg

Tárolás:

Fagyveszélyes! Tárolás és szállítás +5 °C és +30 °C között. Minőségét megőrzi a gyártástól számított 12 hónapig.

Lépésről lépésre / hogyan is csinálja:

1. Az alapnak száraznak, tisztának, simának, szilárdnak, nedvszívónak és pormentesnek kell lennie.

2. A felragasztás előtt a lapokat 2-3 napig tartsuk szobahőmérsékleten, hogy azok alkalmazkodjanak a helyiség klímájához.

3. A Pattex Parafát 10°C hőmérséklet felett fogazott kenőlappal hordjuk fel az alapra. Vastag parafatapéta vagy parafa mennyezetre történő ragasztása esetében a felhordás egyoldalasan a lapra is történhet.

4. A burkolatot a ragasztó felvitele után kb. 10-15 percen belül a még nedves ragasztóágyba kell fektetni, ezért ügyeljünk arra, hogy ne ragasztózzunk be túl nagy felületet.

5. A felragasztott lapokat gumihenger segítségével jól simítsuk le. 3 - 10 percen belül lehetőség van még a javításra.

6. Előfordulhat, hogy a lapok egyenetlensége miatt a lapok éle elválik a faltól. Ez esetben javasoljuk, hogy a ragasztó megkötéséig rajzszöggel rögzítsük az elvált sarkot.

Lakkozott parafát Pattex Palmafix-szel célszerű ragasztani.

A ragasztandó anyagok sokfélesége és az eltérő munkakörülményekből adódóan a munka megkezdése előtt próbaragasztás elvégzését ajánljuk. A burkolóanyag-gyártók használati utasításait tartsuk be! Rendeltetésszerű felhasználás mellett egészségre ártalmatlan. Csatornába önteni nem szabad!