Honnan származunk?

A Pattex növekedésének hajtóereje a sikeres termékek bevezetésében rejlik.

PATTEX TÖRTÉNETE

Bár a szokásos fa ragasztókat a Henkel 1925-óta árulja, a Pattex története csak 1956-tól kezdődött – ez volt a forradalom a ragasztópiacon. A német mesterekkel hosszú együttműködés után fejlesztették ki az első hidegen kötő kontaktragasztót, amit Pattexnek neveztek el. Mindaddig a mesterembereknek kellett előzetesen felmelegíteni a ragasztót, de ez időigényes és veszélyes munka volt. A Pattex felfigyelt erre a panaszra és kifejlesztett egy olyan terméket, ami szobahőmérsékleten alkalmazható – mindeközben erős, könnyen használható és biztonságos megoldást kínál. Elsőként a cipészek használták, majd széles területen elterjedt, kezdve 1958-től a fafeldolgozás területén, amikor a ragasztót vödörbe is kezdték tölteni.

Pár évvel később, 1964-ben a Pattex kis 125g-os tubusokban is elkezdte forgalmazni termékeit, ajtót nyitva ezzel a háztartások felé és kisebb javítási feladatok elvégzéséhez is.

De a fejlesztők nem hagyták abba munkájukat és így jött létre az első “nem csepegő” kontaktragasztó 1972-ben, a “Pattex Compact”. A szálas ragasztó így már történelem.

1977-ben a Pattex bevezette az első speciális faragasztót, a “Pattex Wood Express” terméket a lakosság számára, miután 1959 óta a faiparosok professionális ragasztója volt már a “Pattex Wood”. Két évvel később a Pattex újabb újítást nyújtott a felhasználóknak, ami az első vízálló faragasztó volt a “Pattex Wood Water-resist”.

1981-ben a Pattex választéka kibővült a hotmelt pisztollyal, ami kifejezetten a kézművesek számára (pl. Virágboltosok) készült.

Egy évvel később 1982-ben a Pattex bevezette az első cianoakrilát technológián alapuló pillanatragasztót, mint az első kis területekre alkalmas pillanatok alatt kötő ragasztót. Az áttörő találmány, mely minden háztartás életét könnyebbé teszi. Magyarországon a pillanatragasztók a Loctite márkanév alatt kaphatók.

1989-ben a Pattex egy olyan speciális ragasztót kínált a felhasználóknak, akik a falra szeretnének szerelni tárgyakat, ami azonnali tapadást eredményezett, és így már nem kellett hosszú órákig rögzíteni, vagy tartani, amíg megkötött a ragasztó a falon! Ezzel megszületett az építési-szerelési ragasztók kategóriája. Magyarországon “A folyékony szög” néven ismeretes Pattex Super Fix került elsőként bevezetésre.

1994-ben a Pattex újra kibővítette kínálatát a parketta és padló ragasztókkal.

Egy évtizeddel később 2001-ben egy újabb forradalmi találmány került a piacra – a 2 komponensű epoxi gyurmaragasztó, ami lehetővé teszi, hogy nem csak a törött tárgyakat ragasszuk, de réskitöltő tulajdonsága révén helyre is hozzuk, ha hiányzik belőle egy kis darab.

2006-ban ismét jelentős újítás történt a Pattex életében, ugyanis kifejlesztettek egy olyan ragasztót ami lehetővé teszi, hogy el is távolítsuk a felragasztott tárgyakat. Új eltávolítható építési-szerelési ragasztó született – rendelkezésre áll akár kétoldalas ragasztószalagként vagy kartusban is.

2007-ben bevezetésre került a FlexTec Henkel technológián alapuló ragasztó javításhoz. Ez volt az úgynevezett “Repair Expreme”, mely ellenáll extrém hideg és meleg hőmérsékletnek és mindenféle szélsőséges időjárási körülménynek.

Ugyanebben az évben a Pattex termékcsalád gazdagodik egy újabb fejlesztéssel, az első rugalmas pillanatragasztóval, mely Magyarországon Loctite márkanév alatt ismert.

2010-ben a Pattex új arculatot kapott! Egy új logóval, új szlogennel és csomagolási ráncfelvarrásával fiatalos és üde lett a márka és erős mint mindig.

2012-ben a többfunkciós ragasztók új generációja indult útjára, a Pattex TOTAL. A szabadalmaztatott Henkel FlexTec technológián alapuló nagy teljesítményű és ellenálló ragasztó került a piacra. A fogyasztó akár új tárgyat készít, vagy régi tárgyát javítja meg otthon, az a ragasztó szinte minden felülethez használható. A vezető európai minősítő intézet (TÜV) által ellenőrzött termék.